chrome firefox opera safari iexplorer

Кожен другий молодий українець не може прожити без соцмереж, – дослідження

22 квітня 2013 о 09:15

Без спілкування у соціальних мережах не зміг би прожити кожен другий молодий українець. 49,6% молоді стверджує, що не уявляють життя без соцмереж. Водночас 47% опитаних вважають, що могли б обійтися без такого спілкування.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження «Сучасна молодь України», проведеного Інститутом Горшеніна. Про це інформує Zaxid.net.

Більшість молодих українців (80,2%) вважають, що не зможуть прожити без мобільного телефону. З них 45,5% обрали відповідь «точно ні», а 34,7% – «скоріше ні». При цьому 18,5% опитаних вважають, що навпаки – змогли б прожити без мобільного телефону.

72% респондентів кажуть, що не уявляють свого життя без Інтернету. Разом з тим, кожен четвертий опитаний (25,9%) запевняє, що міг би обійтися без Інтернету.

Щодо проведення вільного часу, 70,2% молоді каже, що знаходить час на спілкування із реальними друзями. Проте у вільний час молоді люди, як правило, грають у комп'ютерні ігри і проводять час в Інтернеті – 42,6%.

* Дослідження проводилось з 1 по 20 березня, всього було опитано 2000 респондентів віком від 15 до 21 року.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути