chrome firefox opera safari iexplorer

Лише кожен п'ятий українець працює із задоволенням

09 грудня 2011 о 12:36

Лише кожен п'ятий українець задоволений своєю компанією, при цьому майже половина працюючих планує найближчим часом змінити роботу.

Результати опитування свідчать, що 19,3% працевлаштованих українців люблять свою роботу і вважають компанію, в якій працюють, най кращою. 38% респондентів називають свого роботодавця «середнячком» — ні кращим і не гіршим за інших, пише Дело.

7,59% українців негативно ставляться до своєї компанії, і не бачать в ній якихось перспектив для кар'єрного зростання. А 6,1% настільки не люблять свого роботодавця, що готові звільнитися при першій можливості.

Майже 40% українців найближчим часом планують змінити місце роботи. Кожен третій тільки замислюється над звільненням зі своєї компанії, і лише 26,2% працівників не планує щось змінювати.

Варто зазначити, що результати аналогічного опитування, проведеного в Росії, показали, що українці більш задоволені своєю роботою, ніж росіяни. 21,5% наших північних сусідів не задоволені своїм роботодавцем. В Україні таких всього 13,6%.

Як повідомлялось, вартість робочої сили в Україні одна з найдешевших в Європі. Причому з кожним роком українці в реальних цифрах заробляють все менше.

Нагадаємо, що згідно з рейтингом нещасних країн, Україна по «індексу нещастя» посіла 10-е місце (з 38 країн) і опинилась між Португалією (9-е) і Грецією (11-е), які наразі знаходяться на межі дефолту.

* Опитування проводилося кадровим порталом hh.ua. Взяли участь в опитуванні 10 944 респондентів.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути