chrome firefox opera safari iexplorer

Лише кожен восьмий українець вірить, що нова Конституція поліпшить ситуацію в країні

28 червня 2012 о 10:35

Лише 13,3% українців (приблизно кожен восьмий) авірять, що ініційоване президентом внесення змін до Конституції поліпшить політичну, економічну та соціальну ситуацію в країні.

Про це у своїй статті для ZN.UA пише науковий консультант Центру Разумкова Микола Мельник

Відповідно до соцопитування, проведеного Центром Разумкова, 22,7% опитаних впевнені, що конституційна реформа спрямована на посилення особистої влади президента і вибудовування ним системи державної влади «під себе».

Ще 18,3% вважають, що реформа призведе до зміцнення позицій і посилення повноважень чинної влади.

17,2% упевнені, що створення Конституційної асамблеї покликане відвернути суспільну увагу від нагальних соціальних, економічних і політичних проблем.

Людей, які побачили в реформуванні Конституції позитивні моменти, виявилося набагато менше. 13,3% вважають, що таким чином покращиться політична, економічна і соціальна ситуація в країні.

4,3% вважають, що реформа дозволить удосконалити Конституцію відповідно до міжнародних стандартів, 3,6% — покращити механізми захисту прав і свобод людини, 3,4% — розширити основи розвитку демократії в Україні.

0,1% опитаних запропонували інший варіант відповіді, 17,2% не змогли відповісти на поставлене запитання.

«Сьогодні немає необхідності у проведенні повномасштабної конституційної реформи, тобто підготовки і прийняття нової Конституції. Саме така позиція є домінуючою серед громадян України», — прокоментував результати опитування Микола Мельник.

«Як свідчать результати проведеного на початку червня 2012 р. соціологічного опитування, 48,3% тих, хто виступає за необхідність проведення конституційної реформи, вважають, що до Конституції слід внести лише часткові зміни. І тільки 12,8% підтримують прийняття повністю нової Конституції як цілісного документа (38,9% із відповіддю не визначилися)», — зазначив соціолог.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути