chrome firefox opera safari iexplorer

7 хитрощів, як зробити свою їжу кориснішою

01 липня 2014 о 11:12

Щоб харчуватися корисною їжею, зовсім необов’язково повністю змінювати своє меню — досить лише внести кілька коректив.

Менше солі. Спробуйте додавати якомога менше солі в їжу. І ні в якому разі не відмовляйтеся від цього продукту повністю: сіль знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також виводить надлишок рідини з організму.

Більше спецій. Кардамон, кориця, орегано й інші приправи не тільки забезпечують їжі особливий смак, але і покращують травлення, а також сприяють швидшому втамуванню голоду.

Скажіть «ні» смаженій їжі. Їжа може бути вареною, тушкованою, приготованою на парі, запеченою в духовці, але не смаженою. Смажена їжа сповнена жиру і токсинів.

Спробуйте приготувати що-небудь на парі. Якщо деякі продукти (рис, рибу, м’ясо і овочі, наприклад) приготувати на парі, то можна не тільки час заощадити, але також і забезпечити свій організм смачною і корисною їжею, адже така їжа зберігає більше вітамінів і мінералів.

Приправити обід лимонним соком. Якщо ви скропите м’ясо, рибу або морепродукти невеликою кількістю свіжого лимонного соку, то допоможете своєму тілу розщеплювати жири і збільшити засвоєння заліза.

Зберігайте рівновагу. Постарайтеся в харчуванні слідувати співвідношенню 40:60. Це означає, що 40 % вашого раціону має складатися зі свіжих овочів і зелені, а 60 % — з термічно оброблених продуктів. Таким чином ви не тільки зможете зробити їжу кориснішою, а й зміцните собі імунітет, і поліпшите травлення.

Скажіть «ні» жирним соусам. Ви повинні повністю відмовитися від соусів, які можна купити в магазині — так-так, від кетчупу і майонезу в тому числі. Так ви знизите свої ризики розвитку ожиріння, раку і серцево-судинних захворювань.

19 грудня

Інші дати
День Святого Миколая
Православні, римо-католицькі та греко-католицькі християни пам'ятають його та шанують як історичну особу та великого святого. В Україні та в інших країнах світу цей святець став прообразом міфічної фігури Санта Клауса. Святий Миколай зараховується до лику святих: як такий опікується воїнами, водіями і подорожуючими, допомагає бідним у скруті; вважається покровителем дітей та студентів, моряків, торговців, і лучників.
Розгорнути
День адвокатури
Свято встановлено в Україні «…ураховуючи важливу роль адвокатури в розбудові правової держави, захисті конституційних прав і свобод громадян, велике громадське значення цієї правозахисної інституції в Україні…» згідно з Указом Президента України «Про День адвокатури» від 2 грудня 2002 року № 1121/2002.
Розгорнути
Народився Микола Андрусов
(1861, м. Одеса – 1924) – геолог, знавець неогенових відкладів, палеоеколог, дослідник Чорноморського басейну. Праці М.Андрусова складають епоху в стратиграфії, палеонтології, палеографії, палеоекології, океанології і досі є неперевершеним зразком наукової чіткості та точності.
Розгорнути
Народився Микола Скуба
(1907, с.Горбове, Чернігівська область – 1937) – український поет. Автор збірок поезій «Перегони», «Демонстрація», «Пісні», «Нові пісні», «Сопілка».
Розгорнути
Народився Микола Руденко
(1920, с. Юр'ївка Луганської обл. - 2004) - український письменник, член-засновник Української Громадянської Групи сприяння виконанню Гельсінських угод. Автор збірок поезій, романів та повістей ("Вітер в обличчя", "Остання шабля", "Чарівний бумеранг" та ін.)
Розгорнути
Народився Микола Лукаш
(1919, м. Кромівка Суміської обл. - 1988) - український перекладач. Працював у галузі поетичного і прозового перекладу з 18 мов, української лексикографії.
Розгорнути

Новини Дивитися всі