chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові пройде фестиваль фламенко

03 липня 2014 о 15:34

Вже п’ятий рік поспіль Fandango de Ucrania 10-13 липня збере у Львові понад сто найкращих танцівників, музикантів і співаків фламенко з усієї України, а також прийматиме гостей з Росії, Білорусі і, звичайно ж, приверне увагу артистів з інших країн. \

Мета Fandango de Ucrania – себе показати, на інших подивитися, а ще – щиро насолодитися мистецтвом фламенко у невимушеній дружній атмосфері справжньої іспанської вечірки.

Програму обіцяють насичену і цікаву. Головний майданчик «Фанданго з України» – Палац культури ім. Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1), повідомляє «День».

Один із найяскравіших гостей заходу – Київський театр іспанського танцю і музики «Дуенде Фламенко», що привезе до міста Лева прем’єру – танцювально-музичну мандрівку шляхами пристрасного іспанського фламенко – постановку «Carretera» («Шлях»).

Нагадаємо, Львів є одним із центрів іспанської культури та мистецтва фламенко в Україні. І все завдяки Fandango de Ucrania.

Ідея започаткувати фестиваль з’явилася 2009 року, коли львівський гітарист і танцюрист Олександр Ліпський розпочав подорожі містами України у пошуках друзів та колег з мистецтва фламенко. Відвідавши осередки фламенко у Києві, Харкові та Одесі, Олександр та його дружина Наталія вирішили зібрати всіх, хто любить фламенко в Україні, в одному місці і в один час – на літньому фестивалі у столиці Галичини.

 

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути