chrome firefox opera safari iexplorer

7 хитрощів, як зробити свою їжу кориснішою

07 серпня 2014 о 10:20

Щоб харчуватися корисною їжею, зовсім необов’язково повністю змінювати своє меню – досить лише внести кілька коректив.

Менше солі. Спробуйте додавати якомога менше солі в їжу. І ні в якому разі не відмовляйтеся від цього продукту повністю: сіль знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також виводить надлишок рідини з організму.

Більше спецій. Кардамон, кориця, орегано й інші приправи не тільки забезпечують їжі особливий смак, але і покращують травлення, а також сприяють швидшому втамуванню голоду.

Скажіть «ні» смаженій їжі. Їжа може бути вареною, тушкованою, приготованою на парі, запеченою в духовці, але не смаженою. Смажена їжа сповнена жиру і токсинів.

eda-dlya-immuniteta_pro-belok3

Спробуйте приготувати що-небудь на парі. Якщо деякі продукти (рис, рибу, м’ясо і овочі, наприклад) приготувати на парі, то можна не тільки час заощадити, але також і забезпечити свій організм смачною і корисною їжею, адже така їжа зберігає більше вітамінів і мінералів.

Приправити обід лимонним соком. Якщо ви скропите м’ясо, рибу або морепродукти невеликою кількістю свіжого лимонного соку, то допоможете своєму тілу розщеплювати жири і збільшити засвоєння заліза.

Зберігайте рівновагу. Постарайтеся в харчуванні слідувати співвідношенню 40:60. Це означає, що 40% вашого раціону має складатися зі свіжих овочів і зелені, а 60% – з термічно оброблених продуктів. Таким чином ви не тільки зможете зробити їжу кориснішою, а й зміцните собі імунітет, і поліпшите травлення.

Depositphotos_8758650_m

Скажіть «ні» жирним соусам. Ви повинні повністю відмовитися від соусів, які можна купити в магазині – так-так, від кетчупу і майонезу в тому числі. Так ви знизите свої ризики розвитку ожиріння, раку і серцево-судинних захворювань.

22 грудня

Інші дати
Народився Данило Самойлович
(1744, с.Янівка, Чернігівська область - 1805) – український медик, засновник епідеміології в Російській імперії, фундатор першого в Україні наукового медичного товариства. Першим довів можливість протичумного щеплення.
Розгорнути
Народилася Марко Вовчок (Марія Вілінська)
(1833, Росія – 1907) – українська письменниця. Автор повістей «Інститутка», «Кармелюк», «Невільничка», «Сава Чалий».
«Вже нігде нема такого широкого степу, веселого краю, як у нас. Таки нема, нема, нема та й нема! Де такі тихії села? де такії поважнії, ставнії люде? Де дівчата з такими бровами? Згадати любо, побачити мило, тільки що жити там трудно» (Марко Вовчок)
Розгорнути
День енергетика
Свято встановлено в Україні «…на підтримку ініціативи працівників енергетики та електротехнічної промисловості України…» згідно Указу Президента України «Про День енергетика» від 12 листопада 1993 р. № 522/93.
Розгорнути
День працівників дипломатичної служби
Свято встановлено в Україні «…ураховуючи важливу роль працівників дипломатичної служби України у підтриманні мирного і взаємовигідного співробітництва України з членами міжнародного співтовариства, забезпеченні при цьому національних інтересів і безпеки України, а також захисті прав та інтересів громадян і юридичних осіб України за кордоном…» згідно Указу Президента України «Про День працівників дипломатичної служби» від 21 листопада 2005 р. № 1639/2005.
Розгорнути