chrome firefox opera safari iexplorer

Понад 460 українців перебувають у полоні донбаських терористів, – ООН

29 серпня 2014 о 14:05

На сьогодні у полоні терористів, що діють на сході України, перебувають понад 460 людей. Про це у п'ятницю, 29 серпня, заявив на брифінгу в Києві помічник Генсека ООН із прав людини Іван Шимонович, передає Укрінформ.

«Точна кількість людей, які утримуються збройними групами, оцінюється у більш як 460 осіб. Більше викрадень сталося внаслідок обміну заручниками», – сказав він.

За його словами, бойовики продовжують викрадати людей задля викупу, обміну та примусової праці. Вони чинять фізичний та психологічний тиск та вдаються до інших порушень прав людини, а також тероризують населення, яке перебуває на підконтрольній їм території.

Нагадаємо, як повідомляв ZAXID.NET, за даними ООН, на сьогодні кількість людей, загиблих на сході України, становить понад 2,5 тис. осіб.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути