chrome firefox opera safari iexplorer

Порошенко вирішив надати звання Героїв України Небесній сотні

21 листопада 2014 о 11:17

Президент пообіцяв протягом дня підписати указ про присвоєння звань Героїв України Небесній Сотні.

У п'ятницю, 21 листопада, в день річниці Майдану Президент України Петро Порошенко пообіцяв підписати указ про присвоєння звання Героя України учасникам Революції гідності, загиблим у лютому 2014 року на Майдані Незалежності та вулиці Інститутській.

«Я прийняв рішення: я сьогодні підпишу указ про нагородження званням Героя України Героїв Небесної Сотні», — сказав президент родичам загиблих біля Пам'ятного Хреста на вул. Інститутській в центрі Києва в понеділок вранці.

Пізніше в Twitter президент заявив: «Прийняв рішення присвоїти звання Героїв України всім Героям Небесної Сотні».

У цей день, рівно рік тому — 21 листопада 2013 року — в центрі Києва було покладено початок Євромайдану. Україна відзначає річницю Євромайдану як День гідності і свободи.

Раніше президент Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким 21 листопадаприрівнюється до державного свята.

Сьогодні вранці президент України приніс квіти на вул. Інститутську. Там його зустріли декілька десятків людей з плакатами «Порошенко, де вбивці?». Люди вигукували питання Порошенкові, кричали «Ганьба!» і «Слава Україні!». Вимагали надати загиблим звання героїв України.

У Михайлівському соборі триває божественна літургія за мир в Україні. Її проводить Філарет.

Розділи: Суспільство

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути