chrome firefox opera safari iexplorer

Головна проблема інвестування в живопис – підробки

29 березня 2011 о 00:25

Директор художньої галереї «Мистецька збірка» Максим Волошин на основі дослідження художнього ринку України заявив про те, що технології інвестування у твори мистецтва змінилися.

Інвестування у мистецтво, за словами експерта, є повноцінним бізнесом. В середньому, динаміка росту цін на полотна визнаних художників становить 15-20% на рік.

Проте в Україні, за його словами, частіше стали траплятися випадки, коли інвестори купують за великі гроші картини через посередників, «з рук», а потім виявляється, що трохи не третина з них – підробки. «Саме тому зараз інвестори вважають, що краще купити твори художника на виставці, коли сам митець може підтвердити оригінальність полотен. Такі полотна через 5-10 років зростуть в ціні щонайменше на 100%», — вважає Максим Волошин.

За його словами, основна проблема інвестування в український живопис в Україні – це «фальшивки». «А також — відсутність університетів та інших навчальних закладів, де навчають, як розбиратися в шестидесятниках, «паризькій школі» або імпресіоністах, де вчать торгуватися і розбиратися в цінності періодів. Навряд чи є підручники, де перераховані прізвища «правильних» експертів, галерей чи арт-дилерів», — зауважує директор галереї.

Він зазначає, що зараз активно діє метод «штучного розкручування» художника, який дозволяє «підсовувати» покупцям під виглядом геніальних творів мальовничі вироби, які взагалі не є об’єктами мистецтва, і тому не мають жодної естетичної, художньої або музейної цінності. «Їх роздута ціна — тимчасова і зберігатиметься тільки до тих пір, поки існуватиме їх піар-кампанія», — говорить Максим Волошин.

За матеріалами http://artzbirka.com

На фото — робота Івана Марчука

«Рідна країна»

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути