chrome firefox opera safari iexplorer

Як стати впевненою у собі: 5 простих кроків

16 березня 2015 о 21:36

Скільки разів ви намагались щось сказати людині в обличчя, зробити якийсь важливий вчинок або ж просто вирішити щось для себе, однак завжди щось зупиняло... Проблема у відсутності впевненості! Детальніше читайте у «Країні Здоров'я».

— Намагайтеся прийняти відкриту і невимушену позу, встановіть візуальний контакт зі співрозмовником, краще нічого не тримайте в руках. Якщо ситуація дозволяє, посміхайтеся. Відкрита поза означає пряму поставу, опущені плечі — і ніяких бар'єрів, що вишиковуються руками. Сидяча поза з невимушено опущеними або лежачими на колінах руками відображає спокій і впевненість у собі.

— Встановіть візуальний контакт.
Не варто дивитися на співрозмовника занадто пильно, це може бути сприйнято як загроза, але й не відводьте погляд занадто швидко, щоб не здатися боязким або незацікавленим співрозмовником.

— Якщо ви сидите, стежте, щоб ваша постава була прямою, і злегка нахиліться в бік співрозмовника.
Це демонструє ваш інтерес і підбадьорює людей. Відкинувшись у кріслі, ви, звичайно, приймете більш зручну для себе позу, але вона сприймається людьми як оборонна і відсторонена або, що гірше, як демонстрація байдужості. В даному положенні набагато складніше брати участь в обговоренні і доносити свою точку зору.

— Не дозволяйте рукам видати вас.
Брак впевненості часто проявляється в тому, що людина несвідомо стискає кулаки, не випускає з рук папку, портфель або склянку з водою. Навколишні неодмінно це помітять. Занадто активна жестикуляція знижує довіру до вас. Якщо у вас іноді тремтять руки, використовуйте техніки релаксації, щоб позбутися від напруги. Досить ефективний прийом — уявіть, що ваші руки важчають, ніби наливаючись свинцем, і заспокійливо теплішають.

— Не створюйте бар'єри.
Чи не обхоплюйте себе руками — це стандартна реакція нервуючої людини, адже так вона фактично ховається від співрозмовників і обіймає себе, щоб захиститися. У той же час дана поза створює певний бар'єр і може бути витлумачена вашим начальником або колегами як відсутність інтересу або найчастіше як знак незгоди або несхвалення.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути