chrome firefox opera safari iexplorer

У Мілані відбулась акція на підтримку миру в Україні

30 березня 2015 о 09:42

29 березня кілька сотень українців, які мешкають на півночі Італії, організовували марш миру у Мілані у контексті всесвітньої акції «Мир Україні». Українська діаспора в Італії влаштувала акцію на підтримку миру в Україні Організатори акції повідомили, що вони мали на меті пояснити Італії та решті світу, що України наразі має протистояти агресії і захищатися, хоча вона ніколи не бажала війни. Перед початком маршу відбулась молитва за мир в Україні.

Потім маніфестанти вирушили центральними вулицями Мілану під українським прапором, який мав розмір більше 15 метрів. До акції також приєдналися пересічні мешканці міста, більшість з яких складала молодь. Також повідомлялось, що на марші не використовувались антиросійські гасла.

Активіст Микола Березенський зазначив, що в Італії мешкає одна з найчисленніших українських діаспор в Європі. А оскільки Рим розглядає варіант скасування санкцій проти Москви, маніфестанти прагнули пояснити, що це буде хибним рішенням. Наприкінці акції було розгорнуто велике полотнище у формі серця, в центрі якого було зображення географічного силуету України. Після цього представники української діаспори заспівали гімн України. А після завершення події всім учасникам маршу роздавали коровай миру, що спекли активісти громади.

Джерело: zn,ua
Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути