chrome firefox opera safari iexplorer

Українська експедиція таки вирушила в Антарктику

31 березня 2015 о 13:20

Двадцята українська антарктична експедиція у вівторок вирушає на станцію «Академік Вернадський».

У складі експедиції — 12 учасників з Києва, Житомира, Львова, Одеси, Харкова та Полтавщини, які пройшли підготовку у військовому таборі в Макарові, повідомляють у Національному антарктичному науковому центрі (НАНЦ).

Серед них: біологи, метеорологи, геофізики, інженери-механіки, лікар та повар.

«Командир загону — Віктор Лук'ященко — колишній військовий, науковий співробітник відділу геофізичних і геологічних досліджень НАНЦ. Це вже п'ята його експедиція», — говориться в повідомленні.

Двадцята експедиція має на меті підсумувати і продовжити ряд досліджень, які проводилися українськими полярниками у попередні роки, зокрема: дослідження у прибережних зонах біля станції, підготовка випробувань безпілотників для для моніторингу навколишнього середовища та вивчення рельєфу морського дня за допомогою ехолота.

Ця експедиція замінить попередній склад станції «Академік Вернадський». Раніше ВВС Україна писали про те, що через брак коштів у бюджеті планова ротація українських полярників може не відбутися.

Пізніше у Міністерстві освіти та науки повідомили, що уряд виділив достатньо коштів для заміни експедицій.

Джерело: BBC
Розділи: Новини освіти

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути