chrome firefox opera safari iexplorer

У київському метро з’явиться буккроссинг

28 квітня 2015 о 19:02

Київська підземка приєднається до популярного соціального руху – буккроссингу. Полиці для безкоштовного обміну книгами встановлять на станціях «Золоті ворота» та «Політехнічний інститут».

Акція розпочнеться у середу, 29 квітня, разом з відкриттям фотовиставки «Підземне київське читання», створеної у співпраці з однойменною фейсбук-спільнотою. В експозиції представлять знімки людей, які читають у метро.

«Книги – один із найкорисніших способів проведення часу, причому не лише у підземці. Це – досвід, знання, емоції, нові цілі та захоплення. Тому дуже б хотілося, щоб наші пасажири обмінювалися своїми ідеями, знайомилися та створювали нові проекти», – сказав начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

Він додав, що Книжковий Арсенал, який відбувся у столиці, продемонстрував цікавість українських читачів до справжньої книги, яку не замінять жодні ґаджети.

Як соціальний рух, буккроссинг з’явився ще у 2002 році. До нього долучилося уже понад 2 мільйони учасників, а у «бібліотеці» нараховуть близько 15 мільйонів видань.

Джерело: ЛітАкцент
Розділи: Суспільство

8 вересня

Інші дати
8 вересня відзначають:
  • День танкіста.
  • День працівників газової, нафтової та нафтопереробної промисловості України.
  • День пам’яті жертв фашизму.
  • Міжнародний день солідарності журналістів.
  • Міжнародний день грамотності.
Розгорнути
Олександр Івахненко
1931 – український художник, заслужений діяч мистецтв України. Автор перших поштових марок незалежної України.
Розгорнути
Народилася Наталія Ужвій
(1898 – 1986), українська акторка театру та кіно. Народна артистка СРСР, лауреат Державної премії ім.Т.Шевченка. В її репертуарі близько 213 ролей у театрі та 20 у кінофільмах («Назар Стодоля», «Кармелюк», «Тарас Шевченко», «Украдене щастя», «Українська рапсодія»).
Розгорнути