chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені знайшли спосіб позбутися пісні, яка «засіла» у голові

29 квітня 2015 о 11:33

Британські вчені знайшли спасіння для людей, яким не виходить працювати чи зосередитися через мелодію, що постійно «крутиться» в голові.

Такі пісні науковці назвали «earworm» («вушний хробак») і розповіли про найпростіший метод боротьби із ними — жувальну гумку. Теорію перевірили та підтвердили на піддослідних: люди, які жували гумку справді менше пригадували своїх «вушних хробаків».

Британці підкреслюють, що дослідження впливу жувальної гумки лише звучить смішно, а насправді цей експеримент ілюструє зв'язок між моторикою та спогадами людини.

Джерело: 24
Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути