chrome firefox opera safari iexplorer

Вчені знайшли найщасливішу людину у світі

31 жовтня 2012 о 16:04
66-річний буддистський монах Матьє Рікар визнаний найщасливішою людиною у світі.

Про це свідчать дані дослідження, проведеного неврологом Річардом Девідсоном з Університету Вісконсина, повідомляє The Daily Mail.

Віднині можна стверджувати, що медитація є приводом для радості. Принаймні, сканування мозку буддистського монаха Матьє Рікара показало, що його сіра речовина випромінює надзвичайну кількість гамма-хвиль, що пов'язані із свідомістю, увагою, навчанням та пам`яттю.

Крім того, сканування виявило надмірну активність у лівій префронтальній корі мозку монаха, що дає йому великий потенціал для щастя і знижує схильність до негативу.

За словами Рікара, кожен може стати щасливим, якщо тренувати свій мозок. Для цього необхідно практикувати цикли медитації. Для багатьох людей, 20-ти хвилинна щоденна медитація тричі на тиждень, принесе помітні результати.

Багато хто вважає, що щастя — це відсутність конфлікту, каже монах. Однак насправді — це набір таких якостей, як альтруїзм, внутрішній мир, внітрішня сила та співчуття. Всі ці якості можно культивувати так само, як і будь-яке інше вміння.

Рікард каже, що гарне життя буде тоді, коли людина матиме співчуття. Але не як релігійний наказ з висоти, а як практичний шлях до щастя. «Спробуйте щиро, перевірте», — каже він.

Чоловік 40 років тому покинув паризьке інтелектуальне життя та переїхав до Індії вивчати буддизм. На сьогодні він є близькою довіреною людиною Далай-лами і дуже шанованою вченими людиною.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути