chrome firefox opera safari iexplorer

Українські гімнастки виграли п'ять медалей Універсіади

13 липня 2015 о 15:47

Українські спортсменки успішно виступили на змаганнях з художньої гімнастики в рамках Універсіади, яка в ці дні проходить у Південній Кореї.

Ганна Різатдінова стала чемпіонкою Універсіади у вправах з булавами, а у вправах зі стрічкою показала третій результат. Також «золото» українки виграли у командних змаганнях, а саме — у групових вправах з булавами та обручами, випередивши японок і росіянок.

Раніше наші гімнастки виграли два «срібла»: командне — у груповій вправі з п'ятьма стрічками, і особисте, яка завоювала Різатдінова у вправах з м'ячем.

В скарбничці нашої збірної після успіху українських грацій вже 31 медаль: 8 золотих, 17 срібних і 6 бронзових.

В медальному заліку Україна посідає восьме місце.

Нагадаємо, наші гімнастки успішно виступили і на Європейських іграх в Баку, вигравши там 4 медалі.

Джерело: DT.UA
Розділи: Спорт в Україні

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути