chrome firefox opera safari iexplorer

Українські митці вийдуть на суботник

05 серпня 2015 о 10:47

6 серпня в Києві у Маріїнському парку відбудеться арт-перформанс «Культурний суботник», під час якого відомі вітчизняні митці спробують покращити зовнішній вигляд концертного майданчика просто неба – «Мушлі Джаз». Подія відбудеться зусиллями Kyiv Open Air і благодійного фонду «100% життя».

Старі лавочки літньої естради на арт-об’єкти перетворюватимуть Арсен Савадов, Жанна Кадирова, Ілля Ісупов, Максим Мамсіков, Ксенія Гнилицька, Інара Багірова, Ганка Третяк та інші.

«Наш благодійний фонд «100% життя» активно діяв іще до революційних подій. Але зараз ми вирішили допомагати на іншому фронті – культурному. Захотілося створити щось хороше, адже інформаційний простір переповнений негативом. Тому ми разом з Kyiv Open Air звернули увагу на літню естраду Маріїнського парку. Народилася думка не просто пофарбувати лавки, а зробити з них арт-об’єкти і в такий спосіб привернути увагу громадськості до питання покращення того простору, який нас оточує», − розповів автор ідеї арт-перформансу Костянтин Мішуков.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути