chrome firefox opera safari iexplorer

У столичних школах запроваджують дієтичне харчування

28 лютого 2011 о 20:10

Відтепер у Києві учні 5-11 класів, які за висновками медичних комісій потребують дієтичного харчування, будуть отримувати його у школах безкоштовно.

Як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, відповідне розпорядження «Про організацію харчування учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів» підписав голова КМДА Олександр Попов.

Згідно з документом, продовжуватимуть безкоштовно харчуватися учні 1-4 класів.

Безкоштовне харчування також отримають учні 1-11 класів із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Безкоштовно харчуватимуться і 10% вихованців груп продовженого дня. Ще 15% дітей, які займаються у цих групах, отримуватимуть харчування за півціни. Хто саме з учнів отримуватиме таке харчування, вирішуватиме педагогічна рада.

«Цим розпорядженням ми повертаємо до навчальних закладів дієтичне харчування. Аби бути певним у якості продуктів та збалансованості меню, у кожній школі передбачені посади інспектора з харчування та медичної сестри з дієтичного харчування», – зазначила начальник Головного управління освіти та науки КМДА Віра Горюнова.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути