chrome firefox opera safari iexplorer

Ужгородський студент створив Карту стереотипів України

04 серпня 2011 о 11:18

У соцмережах з'явилася жартівлива карта України із зображенням стереотипів, властивих жителям різних регіонів України. Автором і втілювачем ідеї є мешканець Мукачева, студент Ужгородського національного університету Сергій Пішковцій.

Згідно з картою, на думку львів'ян, в Одеській області живуть українофоби, а в Криму — «комуняки». Кияни ж сприймають Одесу як «перлину біля моря», а от про Крим думають — «в Туреччині дешевше».

Очима донеччан Київська область сприймається як підвищення, а на Заході «б'ють за російську». Кияни асоціюють Волинь з партизанами, а Харків – з Мішею і Гепою (губернатор Михайло Добкін і мер Геннадій Кернес).

На створення карти у автора пішло кілька днів.

«Звернувся до кількох знайомих з інших регіонів, щоб вони склали список стереотипів. А половину додав сам», — розповів С.Пішковцій.

* Повнорозмірні карти можна переглянути тут. 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути