chrome firefox opera safari iexplorer

Наймолодший студент України вступив до 4-х столичних вишів

06 вересня 2011 о 14:20

14-річний Богдан Барась з Вінниці став наймолодшим студентом України. Він вступив у 4 столичні ВНЗ, а обрав Економічний університет імені Вадима Гетьмана.

«Навіть не знаю, навіщо я подавав документи в інші університети, і так було зрозуміло, що вступлю. На тестуванні з української мови, математики й англійської мови набрав 580 балів із 600 можливих. Хотів спробувати в Київський Політех вступити, але там замість математики треба було здавати Історію України. Зупинився на університеті Гетьмана, бо він має економічний профіль», — розповів Богдан.

У школу він пішов у 4 роки.

«У державні школи таких малих не приймають, тому батьки відвели в приватну „Аіст“. Там мені влаштували екзамен. Попросили знайти на стенді книжку якогось поета, відкрити на сто тридцять п'ятій сторінці і прочитати вірша, а потім переказати його. Я тільки пам'ятаю, як весело було ставити стільчик на стільчик і лазити по них зверху вниз, щоб знайти того поета», — згадав Богдан.

У цій школі він провчився вісім років.

«Там батькам плату щопівроку підіймали. А вчителям погано платили. Відчував це, бо ставилися вони до нас навіть не демократично, а ліберально, дозволяли ходити на уроці, розмовляти.

Найбільше мене дивувало, коли на лабораторних уроках фізики у нас не було обладнання для дослідів. Учитель показував у себе на столі дослід, а ми дивилися і потім це описували. Або ще краще, коли він просто розказував, і ми по тому писали лабораторну роботу.

Ще б зі шкільної програми забрав би „Війну і мир“ Толстого. Не розумію, як можна тисячу сторінок описувати звичайне життя, там же ніякого екшену. А от „Майстра і Маргариту“ я не до кінця зрозумів. Може, тому, що читав у 13 років, а однокласникам уже по 16-17 було. Відчув, що там якийсь глибокий смисл, але до кінця його не зрозумів. За кілька років перечитаю», — пообіцяв Барась

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути