chrome firefox opera safari iexplorer

«АероСвіт» подав заяву про банкрутство

04 січня 2013 о 10:42

Авіакомпанія «АероСвіт» подала заяву до Господарського суду Київської області про банкрутство, її борг перед кредиторами на 27 грудня перевищив 4,27 млрд грн

Про це йдеться в постанові суду від 29 грудня 2012 року, опублікованій на сайті єдиного державного реєстру судових рішень, передають «Коментарі».

У постанові зазначено, що станом на 30 вересня 2012 року загальна балансова вартість активів підприємства становить 1,467 млрд грн.

«Боржник не має можливості погасити наявну заборгованість перед усіма кредиторами одночасно, а задоволення вимог одного або кількох кредиторів призведе до неможливості виконання грошових зобов’язань боржника в повному обсязі перед іншими кредиторами, у зв’язку з чим останній звернувся до суду із заявою про банкрутство», — йдеться в постанові суду.

Суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття заяви про банкрутство до розгляду та ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Розпорядником майна «АероСвіту» призначений арбітражний керуючий Талан Леонід Григорович, клопотання про що було подано до суду генеральним директором «АероСвіту». Суд зобов’язав розпорядника майна провести інвентаризацію компанії і дані про це надати суду.

Суд призначив розгляд справи в підготовчому засіданні на 23 січня 2013 року.

За інформацією avianews.com, раніше авіакомпанія «АероСвіт» почала передачу власних напрямків Міжнародним авіалініям України.

Зокрема, вже переоформлені рейси літнього розкладу Київ-Прага, Київ-Варшава, Київ-Афіни, Київ-Ларнака, Київ-Тель-Авів, Київ-Єреван і Київ-Баку. На цих маршрутах «АероСвіт» залишиться як віртуальний перевізник, який лише продаватиме квитки, а фактичним перевізником стане МАУ.

За даними джерела avianews.com, найближчим часом очікується передача літаків Boeing 737 з флоту АероСвіту в флот МАУ. Однак наразі неясна доля далекомагістральних напрямків авіаперевізника, тому раніше президент МАУ повідомив про бажання авіакомпанії вийти на цей ринок.

Примітно, що «АероСвіт» передає МАУ напряму прямо без проведення відкритого конкурсу з боку Державіаслужби. Аналогічне відбулося кількома роками раніше, коли «АероСвіт» отримав без нового конкурсу квоту Донбасаеро (5 рейсів на тиждень) і Рози Вітрів (10 рейсів на тиждень) на польоти з Києва до Москви.

Таким чином, незалежні гравці на українському авіаринку — Wizz Air, Air Onix та Ютейр Україна фактично втратили можливість поборотися за нові напрямки.

Нагадаємо, два тижні тому стало відомо про зміну структури акціонерів МАУ. Раніше Центр транспортних стратегій з посиланням на свої джерела повідомив про те, що потепління відносин між МАУ і «АероСвітом» пов’язане із завершенням групою Приват угоди з придбання контрольного пакету в статутному капіталі МАУ.

За даними ЗМІ, група також володіє Дніпроавіа і має частку в авіакомпанії «АероСвіт».

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути