chrome firefox opera safari iexplorer

У день народження Лесі Українки до її пам’ятника не можна було підступитися

26 лютого 2013 о 10:50

25 лютого, з нагоди 142-ї річниці з дня народження найвидатнішої українки, відомої письменниці Лесі Українки засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко разом з керівником ГО «Обличчям до людей» Миколою Даневичем провели акцію з впорядкування території навколо пам’ятника Лесі Українці на однойменній площі у Києві.

Цей захід проходив у рамках акції «Очистимо площу Лесі Українки від базару ОДА».

Нагадаємо, в центрі Києва на площі Лесі Українки на пішохідній частині розташувався наметовий ринок та близько півсотні автомобілів та мікроавтобусів, які перегородили навіть доступ до пам’ятника видатній письменниці.

IMAG1321

Як вдалося з’ясувати зі звернень громадян, цей базар перетворився з ярмарку вихідного дня на постійнодіючий стихійного вигляду ринок, де торгують яйцями, м’ясом, рибою, фруктами, а також іншими товарами.

«Це ганьба для нинішньої влади, щоб у день народження Лесі Українки, в рік 100-річчя з дня її смерті та 40-річчя її пам’ятника, не можна було нормально підступитися до місця її вшанування у центрі Києва, щоб навіть покласти квіти. Я мовчу вже про впорядкування прилеглої до пам’ятника території, очищення її від снігу тощо», — зазначив Микола Томенко.

Він зауважив, що досі чекає на відповідь прокуратури м. Києва, Київської ОДА та Київської міськради щодо свого звернення з приводу законності розташування та терміну дії цього базару у центрі столиці.

«Сподіваюсь, столична влада зреагує на мої звернення, а також звернення з цього приводу киян, щоб до ювілейних дат Лесі Українки звільнити однойменну площу у центрі Києва від наметового базару. Якщо ж цього не станеться, ми змушені будемо перейти від демократичних до більш радикальних дій, щоб в рік сторіччя з дня смерті видатної українки площа, названа на її честь, мала цивілізований та європейський вигляд», — зазначив Микола Томенко.

Відеосюжет ICTV можна переглянути за цим посиланням. 

«Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути