chrome firefox opera safari iexplorer

Українські виші знову «пролетіли» повз сотню найкращих світу

05 березня 2013 о 09:26

Британське видання The Times презентувало власний рейтинг найбільш шанованих ВНЗ світу (World Reputation Rankings).

Для підготовки рейтингу проводиться спеціальне опитування вчених по всьому світу для визначення найсильніших 100 університетських брендів.

Рейтинг найбільш шанованих ВНЗ складається виключно на підставі суб'єктивних оцінок, які виносять визнані експерти та відомі вчені, люди, які розбираються в питаннях вищої освіти.

У репутаційний топ-100 не увійшов жоден український університет, тоді як російський Московський державний університет (МДУ) розташувався на 50-му рядку.

При цьому, трійка лідерів залишається незмінною ось вже три роки — перше місце зайняв Гарвардський університет, за ним йдуть Массачусетський технологічний інститут та університет Кембріджа.

На четвертий рядок у нинішньому році вдалося піднятися ще одному найстаршому британському університету — Оксфорду. Далі розташувалися Каліфорнійський університет у Берклі і Стенфордський університет.

Крім британських і американських ВНЗ, в першу десятку увійшов також університет Токіо. Зазначимо, в основній версії рейтингу найкращих ВНЗ планети — The Times Higher Education – також не знайшлося місця українським університетам.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути