chrome firefox opera safari iexplorer

У розпал літа почнеться капітальний ремонт траси Київ-Одеса

19 червня 2013 о 18:05

В липні, у розпал сезону відпусток, почнеться капітальний ремонт однієї з основних магістралей України — Київ-Одеса, пише ZN.ua

«В цьому році, вже в липні, ми почнемо капремонт дороги Київ-Одеса на ділянці Київ — Біла Церква», — повідомив глава «Укравтодору» Євген Прусенко, передає прес-служба відомства.

За його словами, з 13-го по 17-й кілометр дорога буде ремонтуватися за бюджетні гроші, а з 17-го по 87-й кілометр — за рахунок кредитних коштів ЄБРР та Європейського інвестиційного банку.

Крім того, Прусенко зазначив, що критичні зауваження автомобілістів на рахунок цієї дороги стосуються в основному ділянки Київ — Жашків, яка фактично не ремонтувалася 30 років.

«Сьогодні йдуть переговори про подальше кредитування реконструкції решти ділянок магістралі Київ-Одеса. Крім того, ми плануємо укладання верхнього шару асфальтобетону на відрізку Кразнознаменка — Одеса, який з 2007 року працює в середніх і нижніх шарах», — сказав Прусенко.

Він зазначив, що ремонтні роботи залишилося провести на 20% українських доріг. Втім, це стосується тільки загальнодержавних магістралей, що зв'язують населені пункти. За станом доріг у межах міст і сіл повинна слідкувати муніципальна влада.

Раніше профільний віце-прем'єр Олександр Вілкул у свій статті в DT.UA зауважив, що на утримання і ремонт доріг в Україні виділяється в 10 разів менше коштів, ніж в Європі. Зараз 97% українських доріг вимагають капітального ремонту. Для того. щоб виправити ситуацію, фінансування утримання доріг має бути збільшено в рази.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути