chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві знесли будинок Михайла Грушевського

09 січня 2014 о 13:12

У Києві будівельники знесли будинок на вулиці Саксаганського, 111, в якому проживав перший президент України Михайло Грушевський.

За попередніми даними громадських активістів, на місці знесеного будинку, нібито, планується побудувати торгово-розважальний центр.

«Був тримісячний мораторій на якісь дії, і він закінчився після свят. Або він був до кінця року виданий, я не знаю. І сьогодні роботи знову поновилися. Ще розібрали відсотків десять несучих конструкцій. У забудовника є дозвіл на реконструкцію, але він стверджує, що реконструкція — це тоді, коли залишилося півтора метра фундаменту. Тобто вони цим мотивують і зносять повністю весь будинок», — заявив один з місцевих жителів.

Кияни, обурені будівельними роботами, вийшли пікетувати будівництво і викликали міліцію, яка зафіксувала інформацію про інцидент.

Вперше знести двоповерховий будинок забудовники спробували у вересні 2013 року, але після початку протестів всі роботи були припинені на невизначений термін.

Джерело: SiteUA
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути