chrome firefox opera safari iexplorer

Кримські школярі з 1 вересня почнуть навчатися за російськими програмами

01 квітня 2014 о 09:04

З 1 вересня 2014 року близько 200 тис кримських школярів почнуть вчитися за російськими програмами.

Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на виїзному засіданні уряду в Сімферополі, передає УНН з посиланням на прес-службу Сімферопольської міськради.

«З 1 вересня близько 200 тис. школярів почнуть вчитися за програмами на основі російських федеральних освітніх стандартів», — сказав він.

За словами прем'єра, для цього в школи будуть доставлені російські підручники в необхідній кількості, а педагоги за літній період зможуть пройти перепідготовку.

«Нинішні випускники, їх близько 19 тис., зможуть складати іспити за тією програмою, яку вони вивчали, але вони вже отримають російські атестати. Бажають, а їх, як мені сказали, не менше 2 тис., може бути навіть більше, отримають можливість здавати єдиний державний іспит в спеціальних центрах в Сімферополі, Севастополі, Керчі, Феодосії», — повідомив Медведєв.

За словами глави уряду, всі інші випускники отримають можливість вступати до будь-яких ВНЗ на основі вступних іспитів, перелік яких визначає сам виш.

«З 2015 по 2016 роки всі процедури по надходженню вже будуть проходити на основі ЄДІ з тим вимогам, які існують в нашій країні», — підсумував Медведєв.

Раніше повідомлялось, що міністерство освіти дає випускникам Крим на вибір три варіанти вступу у вузи, серед яких здача єдиного державного іспиту, зовнішнього незалежного оцінювання або врахування середнього бала атестата.

Розділи: Новини освіти

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути