chrome firefox opera safari iexplorer

Нацгвардія України воюватиме під захистом Архангела Михаїла

13 травня 2014 о 11:08

Національна гвардія України отримала нову символіку. В.о. Президента України, спікер Верховної Ради Олександр Турчинов підписав Указ №464/2014 про символіку Національної гвардії України, повідомляє прес-служба Глави держави. 

Головним елементом нового «оберегу» гвардійців стала фігура Архангела Михаїла, якого вважають захисником Києва. Він зображений традиційно зі щитом та мечем. Також на гербі Нацгвардії є Український Герб та стилізований гаматичний хрест.

Нагадаємо, 13 березня поточного року Верховна Рада прийняла Закон «Про Національну гвардію України». Відповідно до прийнятого Закону, Національна гвардія України є військовим формуванням з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України і призначено для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки.

Також у взаємодії з правоохоронними органами вона забезпечує державну безпеку і захист державного кордону, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій.

При цьому Національна гвардія України бере участь відповідно до закону у взаємодії зі Збройними Силами України у відсічі збройній агресії проти України та ліквідації збройного конфлікту шляхом ведення воєнних (бойових) дій, а також у виконанні завдань територіальної оборони.

Джерело: i-vin.info
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути