chrome firefox opera safari iexplorer

Нацгвардія буде як контрактною, так і призовною, — МВС

14 березня 2014 о 13:56

Національна гвардія України певний термін буде як на контрактній основі, так і призовна, проте із дуже суворим відбором бійців. Про це сказав заступник міністра МВС М.Величкович, передає кореспондент УНН.

«Поки що це будуть і регулярні призовні війська, і контрактники, і резерв із певним підвищенням кваліфікації та проходженням зборів. Добровольці також будуть набиратися регулярно, адже необхідно певне фінансування. Місця для навчання добровольців вистачить.

Солдати ж внутрішніх військ будуть переведені до Національної гвардії. Питання з призовом стоїть так, щоб був призов до Національної гвардії. Проте лише певна кількість і з дуже суворим відбором. Інші мають бути контрактниками. Поки що це частина контрактників і частина призовників. А для того, щоб не ламати систему, призовники, які надійшли до ВВ МВС, будуть направлені до Національної гвардії», — сказав М.Величкович.

Раніше Микола Величкович заявив, що Національна гвардія має більш розширені повноваження та функції, ніж мали Внутрішні війська МВС.

«Це такі функції, як наприклад захист кордону чи такі, які дають змогу зберегти цілісність держави. Також із Нацгвардії зняли функцію конвойної служби. Це дає можливість швидко передислоковувати гвардію для захисту кордонів», — сказав М.Величкович.

Як повідомляв УНН, вчора ВР створила Національну гвардію України на базі ВВ МВС. Також нагадаємо, що сьогодні перші 500 добровольців Національної гвардії відправились на навчання до полігону ВВ МВС.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути