chrome firefox opera safari iexplorer

Плюси і мінуси вегетаріанства

13 жовтня 2014 о 10:15

Вегетаріанці харчуються горіхами, насінням, злаками, овочами і фруктами

Традиційна система харчування має міцну альтернативу — вегетаріанство. Вегетаріанцями вважають себе багато мільйонів людей. Деякі з них зовсім не розбираються в системі харчування, в плюсах і мінусах вегетаріанства, пише percare.ru. 

Вегетаріанці харчуються горіхами, насінням, злаками, овочами і фруктами. В таких продуктах міститься мало жиру, холестерину і жирних кислот. Отже, при вегетаріанської дієти практично неможливо набрати зайву вагу. До того ж, це запобігає деякій кількості захворювань. 

Але у вегетаріанської дієти є і мінуси. При цій дієті поживні речовини організм отримує не в такій великій кількості, як з рибних і м'ясних продуктів. Білок, вітамін В12, кальцій, цинк і залізо — їх можна отримати в достатній кількості тільки при нормальному харчуванні. Вегетаріанська дієта однозначно не виконує корисні функції, не така вже й корисна, як здається з першого погляду. 

Деякі з культуристів роблять величезну помилку — вони вибирають вегетаріанську дієту. Що потрібно культуристам? Білок, який при вегетаріанській дієті вони практично не отримають. Ця дієта дуже небезпечна, бо в ній недостатня кількість білків і вуглеводів, що призводить до анемії. До того ж у тих, хто віддає перевагу вегетаріанській дієті, лікарі часто спостерігають порушення роботи кишечника, нервової системи, функціонування організму.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути