chrome firefox opera safari iexplorer

Плюси зимового відпочинку в Карпатах

07 листопада 2011 о 14:10

Відпочивати в Карпатах можна цілий рік. Найпопулярнішим вважається відпочинок у Карпатах взимку.

Однак, яким би не був ваш відпочинок: лікувально-оздоровчим, спортивним, або пізнавальним — час, який ви проведете в цьому гірському краї залишиться у вашій пам'яті надовго. Отож, перерахуємо найголовніші позитивні сторони такого відпочинку.

Екологічно чиста місцевість, цілюще гірське повітря позитивно впливає на зміцнення імунітету. Тут немає промислових об'єктів, що погіршують екологію, а самі екологи твердять, що Карпати — це край чистих гірських річок і свіжого повітря, переважна більшість хвойних лісів є показником чистоти навколишнього середовища. Карпати зустрічає своїх гостей запахом хвої і цілющим мікрокліматом. Якість і природні властивості мінеральних вод доповнюють картину екологічної безпеки.

Зима в Карпатах досить м'яка, з великою кількістю сонячних днів. Все це створює всі необхідні умови для лижного туризму і катання на гірських лижах, сноубордах. Гірськолижний сезон триває тут цілих п'ять місяців — з листопада по березень.

Бази відпочинку максимально відвернуто від міських шумів та інших недоліків цивілізації, тому впродовж всього відпочинку в Карпатах ви зможете повністю насолодитися гармонією природи. Це край недоторканої природи з досить розвиненою інфраструктурою.

Прекрасним доповненням незабутнього відпочинку є також те, що відпочинок в Карпатах не б'є по гаманцю, як закордонні подорожі. Варто брати до уваги і той факт, що відпочинок в Карпатах взимку не вимагає довгого оформлення закордонних паспортів і туристичних віз.

Найбільш відомими курортними зонами є: Драгобрат, Воловець, Буковель, Подобовець, Славське, Ворохта, Яблуниця, Яремче, Синяк. Тут Вас порадують десятки гірськолижні траси різні за складністю для досвідчених лижників і новачків.

Асортимент туристичних послуг Карпат є вражаючим, оскільки він різноплановий. Тут є дуже багато санаторіїв, пансіонатів, баз відпочинку, орієнтовані на абсолютно різного споживача. Також Ви можете зняти житло в приватному секторі Карпат.

Діяльність більшості готелів, готелів, баз відпочинку, турбаз спрямована на надання всіх необхідних умов для приємного і комфортного відпочинку. Однак, незважаючи на широко розвинену інфраструктуру, в сезон знайти пристойне місце для проживання досить складно. Тому, плануючи зимовий відпочинок в Карпатах, врахуйте, що місця бронюються за місяць, а то й за два. Можна також зупинитися у місцевого населення. Гостинні мешканці зустрінуть вас з привітністю і нададуть кімнати або ж, за бажанням, окремі будиночки, чи котеджі з усіма зручностями і навіть харчуванням.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути