chrome firefox opera safari iexplorer

Новорічний відпочинок у Карпатах в рази подорожчав

04 листопада 2013 о 10:33

Цього року відзначити новорічні свята в Карпатах стане в рази дорожче. Туроператори знову підняли ціни на проживання, однак розраховувати на поліпшення якості відпочинку туристам не варто.

Так, новорічні тарифи на проживання в Карпатах зросли на 100-200%, пишуть Коментарі з посиланням на «Ділову столицю».

Власники апартаментів, які мають традиційно підвищений попит на відпочинок у Карпатах, приплюсували до торішніх цін ще 10-15%, пояснюючи це подорожчанням продуктів харчування і поліпшенням сервісу.

Зокрема, найбільше підняли ціни приватні готелі, розташовані на жвавих трасах (Татарів, Яблуниця, Поляниця). Приміром, якщо у вересні двомісний стандартний номер можна було забронювати на новорічні дати за 500 грн на добу, то до кінця жовтня ціна зросла до 700 грн.

Водночас великі готелі та бази відпочинку або збільшують мінімальні терміни бронювання, або включають в новорічний пакет купівлю святкового банкету вартістю 500-1000 грн з людини.

У Львові новорічні тарифи на проживання в готелях зросли на 10-30%, а оренда квартир — удвічі. При цьому в агентствах нерухомості не виключають, що з середини грудня ціни на найбільш «ходові» квартири у Львові піднімуться ще на 15-20%.

Однак, незважаючи на високі ціни, на поліпшення якості відпочинку туристам не варто розраховувати.

«Багато готелів дійсно витратилися на ремонти, але далі спорудження сауни або заміни меблів у номерах справа, як правило, не просунулася», — пише видання. При цьому в розвиток лижної інфраструктури і, як раніше, інвестують лише поодинокі комплекси.

Крім того, проблемним залишається питання якості доріг. Якщо трасу Київ-Чоп напередодні Євро-2012 довели до ладу, то дороги в Івано-Франківській області залишаються розбитими.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути