chrome firefox opera safari iexplorer

Біблія визнана найважливішою серед книг

14 листопада 2014 о 10:52

Біблію визнали найбільш цінною для людства книгою, важливішою за праці Дарвіна та Ейнштейна. Такими стали результати опитування, проведеного в Британії видавництвом The Folio Society. Про це пише The Independent.

На запитання, яка книга, на їхню думку, має найбільше для людства значення, 37% респондентів назвали Біблію.

35% віддали свої голоси за “Походження видів” Чарльза Дарвіна. Третьою за значимістю книгою стала “Коротка історія часу” Стівена Хокінга.

За “Походження видів” учасники голосували, оскільки вона “дає відповідь на фундаментальні питання існування людини”, а Біблію обирали, бо вона “містить принципи та настанови щодо того, як бути хорошою людиною”.

Четверте місце посіла “Теорія відносності” Альберта Ейнштейна.

До топ-10 найважливіших книжок увійшло лише два романи: “1984” Джорджа Оруела та “Вбити пересмішника” Харпера Лі. Про це повідомляє сайт Друг читача.

Джерело: risu.org.ua
Розділи: Новини культури

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути