chrome firefox opera safari iexplorer

За мотивами «Лісової пісні» знімають 3D-мультик трьома мовами

06 жовтня 2015 о 09:12

Компанії FILM.UA та Animagrad розпочали роботу над першим повнометражним мультфільмом «Мавка. Лісова пісня» за мотивами класичного твору Лесі Українки, повідомляють «Волинські новини».

«Лісову пісню» обрали не випадково, адже це твір, в основі якого лежить древнє міфологічне мислення українського народу. Автори фільму не просто перенесуть класичну п’єсу на екран. Вони створять новий твір, змінивши і сюжет, і трагічний тон оригіналу, зберігши при цьому тонкість, ліричність, красу і казковість п’єси.

Історія буде доповнена зрозумілими сучасній аудиторії сюжетами й образами, і порадує не лише новими комічними персонажами, але й хеппі-ендом.

Хронометраж фільму становитиме орієнтовно 85 хвилин. Мультик знімається у форматі 3D-анімації. Його бюджет – $5 млн. Анімація знімається паралельно англійською, українською та російською мовами.

«Нині повнометражна анімація для сімейної аудиторії – один із найсильніших трендів у кінобізнесі. І один з найприбутковіших – приклади зарубіжних колег свідчать про те, що інвестиції в такі проекти в разі успіху повертаються сторицею. Для FILM.UA Group створення повнометражних мультфільмів – це новий стратегічний напрям. Крім «Мавки», у нас у розробці пакет анімаційного кіно. У планах компанії – випускати по релізу на рік», – розповіла продюсер проекту Ірина Костюк.

Ідея створити історію на основі слов’янських міфів і класичної п’єси Лесі Українки належить Сергію Созановському та Ірині Костюк. Як зазначає Ірина, українські й слов’янські теми зараз у тренді в усьому світі. Неповторна автентика у поєднанні з універсальними образами – запорука успіху, як на локальному, так і на міжнародному ринку.

«Синтез сучасного і вічного, чисто слов’янського й універсального, пронизливої любовної історії і гумору, екшна і фентезі має спрацювати і зробити проект унікальним. Наші образи не схожі на жодні інші в анімації, а історія дуже самобутня. Саме тому вони будуть цікаві глядачам у всьому світі. Мавка – наш унікальний і розкішний казковий персонаж, і вона заслуговує такого ж чудового втілення та любові глядачів у всьому світі, як свого часу Рапунцель, Русалонька, Снігова Королева, Білосніжка та інші героїні казок і легенд, увічнені в популярних мультфільмах», – впевнена Ірина Костюк.

В основі сюжету мультфільму – історія кохання лісової німфи Мавки і звичайного сільського хлопця Лукаша. Але перешкодою для їхнього союзу стане не тільки той факт, що вони з різних світів.

Герої будуть протистояти злу, втіленому в образі Килини – розважливої фабрикантки, яка охоплена бажанням підкорити природу й зберегти вічну молодість. У її арсеналі – дивовижні механічні розробки. На боці ж Мавки – сила природи, її міць і гармонія. Лукаш опиниться між двох вогнів. Він повинен буде зробити вибір між Килиною і Мавкою.

Створення якісної анімації, яка могла б конкурувати зі світовими аналогами, стало головним викликом проекту.

«Ми в собі не сумніваємося, адже вже зараз намальована Мавка – образ, який формує стиль усього фільму, – і ми знаємо, яким він буде у художньому плані», – говорить директор студії Animagrad Єгор Олесов.

Мавка – уособлення самої природи – буде міняти колір очей і волосся залежно від настрою та пори року. А головною її прикрасою стануть розкішні вінки з живих метеликів, світлячків і сонечок.

Прототипами всіх основних локацій мультфільму стали реальні українські природні заповідники: українська Венеція – село Вилкове, тунель кохання у Клевані, Буцький каньйон і Карпати.

Крім того, до роботи над проектом залучені видатні місцеві таланти, зокрема відома українська дизайнерка Ольга Навроцька, яка у своїй творчості використовує природні та етнографічні мотиви, а також надихається фентезі. Саме вона стане художником із костюмів.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути