chrome firefox opera safari iexplorer

На телебаченні покажуть український мультик про ескімосів

15 листопада 2012 о 11:33

З 12 листопада в ранковому ефірі каналу 1+1 показують український мультик «Ескімоска».

Мультсеріал про пригоди малюків-ескімосів зняв київський режисер та сценарист 38-річний Олексій Шапарєв. 26 серій «Ескімоски», по 5 хв. кожна, виготовили на столичній Студії дитячих і юнацьких фільмів ім. Ханжонкова.

Серіал розповідає про пригоди маленьких ескімосів Розумника, Громила та дівчинки Ескімоски. Щодня вони йдуть ловити рибу, а море викидає їм один предмет, який вони ніколи не бачили. Ескімоси починають звичайну побутову річ застосовувати по-своєму.

Бюджет — понад 12 млн. грн. Створення стрічки частково профінансувала держава. Фільм купили телеканали Канади, США, Китаю та Індії. В Україні це перший комерційний анімаційний проект, який продався закордон.

"Приймали участь на одній з виставок і до нас підійшли з каналу, — розказує режисер Олексій Шапарєв. — До цього можливості показувати його в Україні не було. Їм сподобалася історія, тож запропонували поставити мультик зранку. Тепер ми працюємо над другими сезоном «Ескімоски».

Серіал розрахований на дітлахів від 2 до 5 років. Його зняли у форматі 3D.

«Навмисне передивлялися усі популярні мультфільми, аби не повторювати героїв. Ведмедя затвердили лише з п'ятого разу. Бабусю-боркотуху я озвучував сам. У першому сезоні один з моїх улюблених епізодів про капелюха чи телевізор. Приміром, як припливли шапки, герої їх одягали та вдавали з себе різних героїв» — розказує автор.

«Зараз паралельно розробляємо на студії три проекти, — каже Олексій Шапарєв. — Один з них „Юний Дедал“. Дедал, Езоп і Спартак вчаться в одній школі. Дедал – знаний винахідник і виготовляє для мешканців общини різні „штуковини“ — парус, підкову. У кожній такій серії ми розказуємо історію певного винаходу — для чого і навіщо його було створено. Один епізод триває 26 хвилин. Усього запланували 12 серій. Це великий проект — близько 640 хвилин анімації. Роботи тут на два роки. Уже повністю промалювали героїв і приступили до першої серії. Вона – найважча».

«Юного Дедала» планують показати в Україні та Росії. А для Америки та Канади його спеціально будуть адаптувати та озвучувати американські актори.

В 2014 році планують випустити повнометражний мультик «Як я стала чарівницею». Уже мають готовий сценарій та мальовану героїню. Подали заявку на державний тендер. Також знайшли партнерів у Європі, які частково фінансуватимуть цей проект.

5-хвилинний мультик «Ескімоска» показують щоранку у будні о 7:25. Щоразу вони знаходять якийсь загадковий предмет, що плаває у воді, і намагаються відкрити для себе його істинне призначення. Герої серіалу спілкуються між собою мовою звуків та жестів.

 

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути