chrome firefox opera safari iexplorer

Українську казку «Чарівні історії: Еліксир доброти» покажуть на Берлінському кінофестивалі

29 січня 2013 о 17:05

Прем'єра дитячого фільму-казки «Чарівні історії: Еліксир доброти», знятого в Україні, відбудеться на 63-му Берлінському кінофестивалі, який пройде 7 — 17 лютого.

Про це повідомляє студія дитячих та музичних фільмів CARROT CAKE STUDIO.

"Прем'єрний показ дитячого музичного фільму-казки «Чарівні історії: Еліксир доброти» режисера Лілії Солдатенко, виробництва CARROT CAKE STUDIO відбудеться у рамках кінофестивалю в Берліні. «Еліксир доброти» — перша частина трилогії «Чарівних історій», — зазначається у прес-релізі.

Трилогія — про доброго чарівника, роль якого виконує Володимир Горянський. Доктор Гольф живе у своїй підземній лабораторії, винаходить дивні еліксири, довгі століття збирає чарівні історії і записує їх у свою Чарівну книжку.

У центрі першої частини «Еліксир Доброти» — молодий примхливий правитель Унур, який проводить час у залі розваг, оточений біороботами, що пізнає світ лише через екрани. Так сталося, що принц Унур рано залишився без батьків і порадником йому став Шолом, що розмовляє. Але все не так просто! Шоломом із прихованої кімнати управляє злий технічний геній, а принц Унур навіть не підозрює про це. Коли витівки його доходять до абсурду, несподівано з'являється добрий чарівник — Доктор Гольф. Він змінює життя принца, даючи змогу самому вирішити, що йому більше до душі — життя в ілюзіях або яскрава і жива, хоча далеко не ідеальна реальність.

Зйомки відбувалися в Одесі — на базі Одеської кіностудії, пост-продакшн виконувався у Києві компанією «Кінотур», звукові ефекти та зведення — на студії RWS у Санкт-Петербурзі (Росія).

Студію дитячих та музичних фільмів CARROT CAKE STUDIO створено у 2010 році для випуску дитячих фільмів та мюзиклів.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути