chrome firefox opera safari iexplorer

Створили перший український графічний роман-блокбастер про козаків-характерників

13 серпня 2012 о 18:44

На другому міжнародному фестивалі «Книжковий Арсенал», який відбудеться 4-7 жовтня , буде представлено перший український графічний роман-блокбастер про українських козаків-характерників «Даогопак» видавництва «Небесний Ключ» (Nebeskey).

«Даогопак» — 3-томний комікс-блокбастер про пригоди козаків-характерників із лицарського ордену магів і майстрів бойових мистецтв Запорізької Січі.

Перший ілюстративний альбом комікса (60 сторінок) «Даогопак: Анталійська гастроль» вийде у вересні. Автор сценарію — Максим Прасолов, художник — Олексій Чебикін.

Комікс буде презентовано у комікс-кафе «СКОРОВОДА», де також будуть і комікс програма з майстер-класами, поетичними читаннями і DJ-сетами. У кафе також будуть книги й події від видавництв «Євгеніус» і «Чорним-по-Білому», «Бумкнига», Zangavar.

Фото gazeta.ua

«Скоровода» — це наша зона-присвята видатному українському філософу, містику Григорію Сковороді до 290-річчя з його дня народження. Один з героїв «Даогопака» — Олесь Сковорода, і там є багато цікавих алюзій і, можливо, навіть родинна інтрига, адже Григорій Сковорода був з козацької сім'ї. Роман можна буде купити не тільки у нас, а й на Форумі Видавців у Львові, і у нас чешуться руки, можливо, ми для колег, які нас запросили туди на «фестиваль фестивалів», зробимо у зв'язку з цим спеціальну подію", — повідомляють автори коміксу.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути