chrome firefox opera safari iexplorer

Альтернативні способи застосування аспірину

18 березня 2016 о 15:02

Аспірин — це не тільки «швидка допомога» при високій температурі або головному болю, а й, виявляється, дуже корисна річ у побуті.

Скраб для губ. Змішайте аспірин, коричневий цукор, мед, оливкову олію і вітамін Е. Прекрасний скраб для губ готовий.

Домашній пілінг для обличчя. Незважаючи на те, що пілінг обличчя краще довірити професіоналам, ви можете самостійно зробити щадну суміш для цієї процедури, змішавши аспірин з лимонним соком і харчовою содою.

Антивікова маска. Аспірин — чудовий засіб для відлущування шкіри. Потрібно лише розтовкти кілька таблеток, змішати з теплою водою або яблучним оцтом. Таку маску можна робити кілька разів на тиждень, вона допоможе розгладити зморшки і позбутися від запалень.

Лікування тріщин на п'ятах. Змішайте аспірин з лимонним соком і водою, нанесіть суміш на п'яти, залиште на 10 хвилин, а потім змийте. Потім можна пройтися по проблемних зонах пемзою.

Знеболювальне при укусах комах. Ацетилсаліцилова кислота — чудовий протизапальний засіб. Потрібно лише розтовкти таблетку аспірину, змішати її з водою і нанести цю пасту на уражену ділянку.

Тонік для обличчя. Саліцилова кислота, що міститься в аспірині, добре видаляє надлишки шкірного жиру, очищає пори. Змішайте яблучний оцет з аспірином, і ви отримаєте чудовий тонік для обличчя. Перед застосуванням переконайтеся, що суміш не викличе у вас алергію.

Видалення плям від поту. Жовті плями від поту на білому одязі — відома проблема. Потрібно лише замочити річ у розчині з теплої води з аспірином (від 5 хвилин до 2 годин, все залежить від плями), а потім випрати звичайним способом.

Врослі волоски. Вони можуть викликати серйозні запалення. Потовчена таблетка аспірину допоможе зменшити запалення і дискомфорт, викликаний цією проблемою.

Продовження життя квітів. Зрізані квіти простоять свіжими довше, якщо додати у воду таблетку аспірину.

Засіб від лупи. Необхідно розтовкти кілька таблеток аспірину, потім додати шампунь, ретельно перемішати і нанести суміш на мокре волосся на кілька хвилин. За цей час саліцилова кислота вбереться в шкіру голови. Потім потрібно гарненько помасажувати волосся і промити теплою водою.

Засіб після гоління. Хороша альтернатива дорогим засобам після гоління — суміш аспірину з медичним спиртом або гамамелісу.

Позбавлення від яєчних плям. Позбутися від яєчних плям на одязі не так вже й просто. Змішайте винний камінь і таблетку аспірину з водою, нанесіть пасту на пляму, залиште на 30 хвилин, а потім промийте водою.

Відновлення волосся після хлорки. Любителі поплавати в басейні знають, як хлорка знебарвлює фарбоване волосся. Якщо вам знайома така проблема, то розчиніть у теплій воді 6-8 таблеток аспірину і промийте цією сумішшю волосся, а через 10-15 хвилин сполосніть їх чистою водою.

Пілярний кератоз. Якщо на ваших руках і ногах є розсип маленьких прищиків, то у вас, можливо, пілярний кератоз. Краще спочатку проконсультуватися з фахівцем, а потім зробити скраб з декількох таблеток аспірину і теплої води.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути