chrome firefox opera safari iexplorer

Громадськість проголошує 2017 рік Роком України в Україні

20 січня 2017 о 12:34

Про це лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко заявив сьогодні в ефірі ТРК «Львів», говорячи про плани руху на поточний рік.

«Після Євромайдану і тих піднесених патріотичних настроїв ми довго чекали, поки нова влада хоча би один рік присвятить власній країні, власній історії, культурі та мові. Проте, не дочекались. І цей, 2017 рік, як відомо, Президент оголосив Роком Японії в Україні, Міносвіти – Роком німецької мови в Україні… Тому ми як громадськість, що вболіває, перш за все, за власну країну, проголошуємо 2017 рік Роком України в Україні і хочемо консолідувати зусилля всіх інтелектуалів, діячів науки, освіти, культури на активне пропагування національної історії, традицій, української мови тощо», – зазначив Микола Томенко.

Він повідомив, що ближчим часом Громадський рух «Рідна країна» проведе публічну презентацію своїх проектів і програм в рамках цієї ініціативи.

Також, Микола Томенко поінформував, що в травні розпочинаються зйомки нового циклу фільмів «7 чудес України» за підсумками акції «7 чудес України: історичні міста та містечка». Попередньо, перший показ цих фільмів відбудеться після Дня незалежності на каналі «UA:Перший».

Нагадаємо, цими днями Микола Томенко в Ужгороді та у Львові презентує один з проектів свого Фонду «Рідна країна» – «Український щорічник-2017».

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути