chrome firefox opera safari iexplorer

Україна — друга у Європі за темпами поширення ракової патології

27 лютого 2017 о 15:55

Згідно зі статистичними даними, за останніх 100 років за рівнем захворюваності та смертності в світі онкопатологія перемістилася із десятого на друге місце, поступаючись лише хворобам серцево-судинних систем. Про це повідомив головний лікар МЦ «Клініка Спіженка» Антон Шкіряк на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у ВООЗ констатують, що кожного року на рак починають хворіти близько 10 млн осіб.

«Україна посідає друге місце в Європі за темпами поширення ракової патології. Щорічно в Україні понад 170 тис. чоловік дізнаються, що вони онкохворі. Щороку від раку помирають близько 90 тис. осіб, з них — 37% люди працездатного віку. Щодня в Україні захворюють раком 470 людей, з них гинуть — 250. Щогодини в Україні реєструється понад 20 нових випадків захворювання, а 10 жителів України помирають від раку.

Злоякісні новоутворення в Україні вражають кожного четвертого чоловіка і кожну шосту жінку. Онкологічна захворюваність стабільно зростає на 3% щороку і рак, на жаль, молодіє», — розповів він.

Також, А.Шкіряк повідомив, що середня тривалість життя українців на 10—20 років нижча, ніж в країнах Заходу.

«Захворюваність на рак істотно зростає після 50 років. І далеко не кожен українець доживає до так званого «свого раку», вмираючи від інших причин», — зауважив він.

Нагадаємо, фахівці переконують, що для ефективної боротьби із онкозахворюваннями в Україні необхідно створити єдиний медичний простір профілактики та раннього виявлення ракових захворювань.

Однак, наразі в Україні не існує єдиної системи профілактики онкозахворювань.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути