chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Владний літак із «жадібністю» та «хамством» — приречений

24 березня 2017 о 10:39

«Нещодавно Президент метафорично пояснив свою стратегію та стан України, сказавши, що він веде Україну, як «літак», на крилах якого написано «демократія» і «порядок». Я би дещо виправив цю метафору, бо виглядає таким чином, що на двох крилах цього «літака» нинішньої влади написано «жадібність і хамство». І саме такий літак буде приречений», — про це заявив лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко, коментуючи в ефірі одеської ТРК «Круг» теперішню ситуацію в Україні та даючи оцінку нинішній владі.

На думку М. Томенка, сьогодні всі політики та громадськість, що вболівають за Україну, повинні говорити про цивілізований механізм зміни влади. «Наголошую саме на цивілізованості, оскільки, якщо не будуть визначені нові правила підготовки до проведення виборів, забезпечений механізм якісного оновлення парламенту та місцевого самоврядування загалом, то суспільство буде змушене використовувати різноманітний історичний досвід насильницької зміни влади, від чого країна точно не виграє», — сказав він.

Тому, на його думку, сьогодні треба працювати над якнайшвидшим ухваленням цивілізованого закону про вибори, над обранням нового складу ЦВК, якому довірятиме суспільство, а не Президент, над скасуванням депутатської недоторканності, про що обіцяють політики вже більше 20 років, і над іншими необхідними та актуальними питаннями.

Оцінюючи ситуацію в Одесі, Микола Томенко зазначив, що Громадський рух «Рідна країна» готовий долучитися і підтримати одеську громадськість в боротьбі за повернення історичного обличчя Одеси, яке, на думку активістів та громадськості, сьогодні знищене міською владою на чолі з «трухановцями».

Довідково

23-24 березня Микола Томенко перебуває в Одесі, де традиційно в рамках проекту «Творимо Український світ» презентує просвітницькі проекти Фонду «Рідна країна» для обласних, міських та районних бібліотек, представників вишів і шкіл Одеси. «Подяка Одеській обласній універсальній бібліотеці імені Михайла Грушевського за організацію. Сподіваємося, що наші просвітницькі подарунки допоможуть в пропагуванні нашої історії, мови та культури. І не забуваємо, що бібліотеки залишаються єдиними безоплатними територіями освіти й людськості в Україні!», — написав М. Томенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути