chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко пропонує меценатам та політикам допомогти шевченківським музеям експонатами

22 березня 2014 о 12:27

В рамках проекту «Твій Шевченко» Голова Фонду «Рідна країна» Микола Томенко та представник Фонду в Черкаській області Володимир Гресь сьогодні провели зустріч з колективом Музею Тараса Шевченка у Каневі.

Микола Томенко поінформував про проекти, які здійснив та буде здійснювати протягом року Фонд «Рідна країна» з нагоди 200-річчя Тараса Шевченка.

За його словами, на проектах, які вже реалізовані, Фонд не зупиняється. Зокрема, М. Томенко розповів про нову ініціативу, згідно з якою Фонд «Рідна країна» звернувся до бізнесменів та політиків, щоб вони в рік 200-річчя Шевченка пішли на те, щоб зі своїх приватних колекцій передали до шевченківських музеїв оригінальні та автентичні речі, пов’язані з Тарасом Шевченком, яких сьогодні бракує у багатьох музеях.

Микола Томенко повідомив, що на його заклик вже відгукнувся народний депутат Ігор Шаров, який передав для Канівського музею відомий портрет родича Тараса Шевченка Фотія Красицького 1910 року.

М. Томенко передав цей портрет музею, а також в рамках іншого проекту Фонду – «Українська книжка – дітям» – подарував дитячі книжки українською мовою, видані видавництвом «Веселка», для всіх дошкільних закладів міста Канева.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути