chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко очолив Громадський рух «Рідна країна»

04 квітня 2016 о 10:53

«Людина та Україна – понад усе!» – гасло Громадського руху Миколи Томенка «Рідна країна»

Низка громадських організацій правозахисного, екологічного, культурологічного, спортивного та іншого тематичного спрямування об’єдналися в Громадський рух «Рідна країна» і обрали своїм лідером відомого громадського та політичного діяча Миколу ТОМЕНКА.

«Влада у своїй діяльності забула про головне – про Людину. Саме тому наш рух серед своїх пріоритетів на перше місце виносить зрозумілу та адекватну соціальну політику», – поінформував лідер руху «Рідна країна», нагадавши, що у ст. 1 Конституції Україна чітко визначена як соціальна держава.

«Водночас, для нас не менш важливим є і розбудова України як національної держави, яка шанує власні традиції, освіту, культуру, формує належну професійну армію та здатна себе захистити. Отож, оптимальне поєднання соціальної та національної ідеї може стати об’єднавчою ідеологією для нашої країни», – переконаний Микола Томенко.

Він поінформував, що «Рідна країна» розпочинає активне формування та обговорення альтернативної до влади ГРОМАДСЬКОЇ СТРАТЕГІЇ для України. 

З цією метою буде організовано круглі столи за участю експертів, вчених, фахівців за тематичною ознакою.

Один із керівників Громадського руху «Рідна країна», секретар Національної спілки журналістів Віктор НАБРУСКО відзначив, що ця організація буде приділяти велику увагу формуванню світоглядної, гуманітарної політики в Україні як одного з найважливіших пріоритетів за сьогоднішніх обставин, коли Україна бореться за свою територіальну цілісність, суверенітет та незалежність.

«Нам варто не забувати заповіти наших інтелектуальних попередників, які вчили, що лише любов до України, а не ненависть до ворогівдасть можливість збудувати сильну Українську державу», – додав Микола Томенко.

* Пропозиції щодо співпраці прохання надсилати на скриньку ua.ridna@gmail.com

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути