chrome firefox opera safari iexplorer

Громадський рух «Рідна країна» продовжує традиції знаменитої «Просвіти»

21 грудня 2016 о 13:01

Одним із важливих напрямків своєї діяльності Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» вважає місію просвітництва — інформування громадян про справжню суспільно-політичну ситуацію в країні, про досягнення і втрати, про гострі й актуальні проблеми нашого життя, а також пропонує шляхи вирішення цих проблем.

«Ми використовуємо досвід історичного товариства «Просвіта», яке в кінці ХІХ – початку ХХ ст. намагалося насамперед через друковану продукцію донести свою позицію і протистояти антиукраїнським силам. Сьогодні, з огляду на те, що медіа, на жаль, служать владі та своїм власникам, донесення правдивої інформації через своєрідні «просвітницькі бюлетені» є важливим для нас», — розповів лідер руху Микола Томенко.

Він поінформував, що у 2016 році «Рідна країна» випустила вже чотири інформаційних бюлетеня. А у грудні побачила світ чергова газета накладом у 400 000 екземплярів, щоб поінформувати передовсім киян та мешканців Київської області про базові проблеми в українському суспільстві.

«Наш громадський рух виконує функцію, якій мусить приділяти увагу держава. Зокрема, у газетах пропагуються українські традиції і свята, подається інформація про історію перейменувань населених пунктів в Україні, про цікаві факти з життя видатних українців, їхні здобутки тощо», — зазначив Микола Томенко.

Так, в останньому, грудневому, випуску газети «Рідна країна» можна дізнатися, чому Чорнобиль не має лякати і як його можна зробити предметом гордості українців, звідки вигулькнула парадоксальна ситуація під антиукраїнським гаслом «БЕЗВІЗ ЗА УМОВИ БЕЗЛІСУ», а також — цікаві факти про Святого Миколая та наші різдвяні традиції.

В електронному варіанті газету можна переглянути ТУТ.

«Рідна країна»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути