chrome firefox opera safari iexplorer

Українців закликають не спалювати суху траву та опале листя

07 вересня 2017 о 10:12

Бюро УГКЦ з питань екології закликає не спалювати суху траву під час осіннього прибирання полів та садів. Про це інформує прес-служба Бюро на своїй офіційній сторінці.

Бюро також поширило тематичне відео, яке розповідає про шкоду від спалення трави для організму людини. Замість спалювання в УГКЦ пропонують компостувати листя та суху траву.

«Спалюючи залишки рослинності ми робимо злочин проти довкілля, проти життя і здоров'я людини, ставимо під загрозу наше життя і грішимо проти заповіді «Не вбий», — розповів у ролику отець Володимир Містерман, заступника керівника Бюро УГКЦ з питань екології.

З димом у повітря виділяються діоксини, які є найбільш токсичними речовинами для організму людини.

«При згоранні тонни рослинних решток, у повітря виділяється до 9 кг мікрочастинок диму, збільшуються ризики захворювання бронхо-легеневої системи», — зазначила Вікторі Рудник, лікар-пульмонолог Івано-Франківського ОФПЦ.

Додамо, що Бюро УГКЦ з питань екології проводить від 2013 року також інформаційну кампанію про шкоду пластикових квітів. Торік в рамках інформування, комісія виготовила понад тисячу банерів зі даними про шкоду довкіллю, які повісили перед цвинтарями на Західній Україні.

Розділи: Довкілля

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути