chrome firefox opera safari iexplorer

Хто придумав «Велику» політичну реформу?!

17 жовтня 2017 о 15:52

Вкотре дивуюся неадекватному пафосу й нарцисизму політиків: провладні розповідають про те, що провели 144 реформи і «врятували Державу», опозиційні горді тим, що придумали «Велику» політичну реформу…

У мене питання: а в чому ж велич трьох ОЧЕВИДНИХ вимог нинішньої акції (пропорційна система виборів з відкритими списками, скасування депутатської недоторканності та створення незалежного антикорупційного суду), про які чомусь мовчали всі «опозиційні» депутати з БПП останні два роки?

Справжня політична реформа в Україні повинна бути направлена, передовсім, на забезпечення ефективної діяльності ВСІХ інститутів влади.

Нагадаю:

  • досі діє нелегітимна ЦВК Януковича-Охендовського;
  • кілька років тому закінчився термін повноважень Рахункової палати;
  • в уряді немає трьох міністрів;
  • в парламенті – сім в.о. голів Комітетів;
  • у складі Конституційного Суду досі працюють судді, які свого часу обґрунтували «узурпацію влади Януковичем», а у 2017 році КС взагалі НЕ УХВАЛИВ ЖОДНОГО РІШЕННЯ;
  • медіа-ринок монополізований кількома фінансово-політичними групами;
  • енергетичний, металургійний, аграрний ринок монополізований кількома олігархічними групами;
  • в системі влади тисячі виконувачів обов’язки (тобто, відсутні відповідальні) — від податкової до головних державних корпорацій...

Саме вирішення цих завдань – ПРІОРИТЕТНЕ сьогодні!

P.S.

А що стосується скасування депутатської недоторканності, то спроба знову, ІЗ САМОГО ПОЧАТКУ розпочати розгляд цього питання — велика політична брехня! Правда в тому, що і влада, і опозиція бояться реального скасування недоторканності. Інакше вже давно був би ОСТАТОЧНО проголосований президентський законопроект № 1776, який чекає остаточного голосування ще з 2015 року.

Микола Томенко, лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути