chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко відвідає місто Фастів

25 квітня 2018 о 11:01
questrum.livejournal.com

Голова фонду «Рідна країна» Микола Томенко відвідає районний центр Київської області місто Фастів. В планах візиту — зустрітись з працівниками освіти та школярами.

Школі будуть презентовані просвітницькі напрацювання фонду «Рідна країна», які Микола Томенко проонує використовувати в процесі навчання. Він неодноразово наголошував, що всі фільми «7 чудес України» знаходяться у відкритому доступі в мережі інтернет і у вчителів є можливість безкоштовно їх використовувати під час уроків історії, географії та природознавства. А вчителі літератури та школярі можуть просто в класі почути тембр, інтонацію письменників, співаків, діячів культури і церкви, історичних постатей. Для цього достатньо використати проект «Класика української літератури. Живі голоси». Сучасні звукорежисери оцифровують записи зі старих носіїв і реставрують.

До прикладу, у проекті «Класика української літератури. Живі голоси» доступні слухачам голоси Максима Рильського, Миколи Бажана, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Олеся Гончара, Миколи Вінграновського, Василя Стуса, Марка Кропивницького. А один з голосів може належати Лесі Українці. Його знайшли в колекції фоноваликів фольклориста і композитора Філарета Колесси. 

Також Микола Томенко відвідає музей Кирила Стеценка — меморіальний музей, присвячений життю і творчості українського композитора Кирила Григоровича Стеценка у селі Веприк Фастівського району Київської області. Саме у цьому селі видатний український композитор і громадсько-культурний діяч проживав свої останні роки і знайшов свій вічний упокій. 

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути