chrome firefox opera safari iexplorer

Частина платних послуг у вишах скасована

12 жовтня 2010 о 19:18

Кабінет Міністрів скасував плату за перескладання іспитів та користування Інтернетом у вузах. Про це повідомив журналістам голова Державного комітету інформатизації Володимир Семиноженко за результатами засідання уряду.

При цьому він наголосив, що до переліку платних послуг у вузах слід ставитися уважніше. «Потрібно взагалі мінімізувати платні послуги. Але якщо мова йде про те, що є освіта комерційна, потрібно завчасно формулювати правила гри, ще до вступних кампаній, а не напередодні першого вересня. Я думаю, що це питання постійно буде під контролем і ще багато чого потрібно переглядати», — сказав В. Семиноженко.

Нагадаємо, 12 жовтня студенти провели Всеукраїнську акцію протесту проти комерціалізації освіти у 13 містах України. Студенти вимагають відмінити Постанову Кабімну №796, яка дозволяє вишам вводити платні послуги і фактично знищує право на безкоштовну освіту.

У даній Постанові пропонувалося встановити плату за: проведення лабораторних занять для студентів у разі, коли такі заняття пропущені без поважних причин; забезпечення обмундируванням студентів та працівників тих вищих навчальних закладах, статутом яких передбачено носіння форменого одягу; проведення контрольних заходів при переведенні студента з одного до іншого вищого навчального закладу; користування документами з читальних залів та відділів зберігання фондів понад установлені навчальними закладами терміни; видання та реалізація навчальної літератури, наукових, науково-технічних видань; утримання вихованців у інтернатних навчальних закладах, загальноосвітніх школах та професійно-технічних училищах соціальної реабілітації з частковою оплатою відповідно до законодавства тощо.

За матеріалами http://osvita.ua

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути