chrome firefox opera safari iexplorer

Перелік скасованих Кабміном платних послуг у вишах

15 жовтня 2010 о 19:58

Уряд оприлюднив Постанову №939 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України №796». Згідно з цим документом, змін зазнали 8 позицій.

Скасовано платні послуги за:

1. Проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання.

2. Здійснення навчальним закладом підсумкового контролю під час:
а) переведення відповідно до законодавства студента, курсанта з одного навчального закладу до іншого в разі наявності відмінностей у навчальних планах за напрямом підготовки чи спеціальністю, за якими особа навчалася раніше, і навчальних планах за напрямом підготовки чи спеціальністю, за якими студент, курсант буде навчатися (зокрема щодо: переліку дисциплін; — обсягу годин або форм підсумкового контролю під час вивчення однакових дисциплін — змісту дисципліни, з якої студент, курсант був оцінений за попереднім місцем навчання, і відповідної дисципліни навчального плану, за яким студент, курсант буде навчатися); б) поновлення на навчання студента, курсанта, який був відрахований, за умови самостійного вивчення ним дисциплін (предметів);

3. Проведення лабораторних занять для студентів, курсантів у разі, коли такі заняття пропущені без поважних причин.

4. Надання у користування документів з читальних залів та відділів зберігання фондів понад установлені навчальними закладами строки, зокрема у неробочий час (вечірні та нічні години, вихідні, святкові дні, канікули).

5. Вилучення та реалізація частини бібліотечного фонду, що не використовується, дублетних документів, надання у користування документів на заставній та компенсаційній основі (у разі обслуговування користувачів, які не навчаються і не працюють у відповідному навчальному закладі; перевищення встановлених навчальним закладом строків користування, втрати або заподіяння користувачами бібліотеки шкоди документам).

6. У сфері міжнародного співробітництва: за видачу архівних довідок, витягів з навчальних планів, адміністративних довідок особам, які від’їжджають за кордон.

7. Проведення понад обсяги, встановлені навчальними планами, з видачею або без видачі відповідних документів про освіту консультацій за науковим, технічним, художнім, туристичним, екологічним, спортивним, оздоровчим та гуманітарним напрямами;

Окрім того, тепер платити за користування Інтернетом, локальними мережами або базами даних та пошукових систем, користування електронною поштою будуть лише ті, хто не працює і не навчається у відповідному навчальному закладі.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути