chrome firefox opera safari iexplorer

Комітет ВР пропонує мораторій на виселення музеїв з лаври

10 листопада 2010 о 14:59

Парламентський Комітет з питань культури і духовності вирішив внести на розгляд Верховної Ради України проект постанови про введення мораторію на виселення з території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника музеїв України.

Також Комітет рекомендує Кабінету Міністрів України визначити перелік суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з статутною діяльністю Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, і які підлягають виселенню з його території.

Такі рішення профільний Комітет ВР ухвалив вчора на своєму засіданні. Зокрема, під час обговорення Комітет дійшов висновку, що Кабінет Міністрів України реалізував повноваження, надані Законом «Про охорону культурної спадщини», в обсязі, недостатньому для вирішення питання про виселення з території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з його статутною діяльністю.

На думку членів Комітету, «створивши Розпорядженням № 1981-р робочу групу з питань виселення з території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з його статутною діяльністю, Кабінет Міністрів України не визначив перелік таких суб’єктів або критерії, за якими суб’єкт господарювання визнається таким, що його діяльність не пов’язана з статутною діяльністю Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника».

А тому як результат, робоча група у довільному порядку визначила суб’єктів господарювання, діяльність яких не пов’язана з статутною діяльністю Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника», до яких, зокрема, віднесла музеї.

Однак, на думку народних депутатів, діяльність у галузі музейної справи є однією з профільних для історико-культурного заповідника, а отже, «є пов’язаною з його статутною діяльністю».

Про те, як розвивалася історія з виселенням музеїв з Лаври, читайте тут 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути