chrome firefox opera safari iexplorer

На Миколая на Прикарпатті запалять найбільшу в світі Різдвяну свічку

17 грудня 2010 о 00:31

19 грудня в День святого Миколая в гірськолижному курорті «Буковель» на Прикарпатті стартує новий національний проект «Двадцять рекордів України в ТК «Буковель» до 20-ої річниці Незалежності України», які будуть засвідчені очевидцями у спеціально створеній «Книзі рекордів ТК «Буковель».

Цього святкового дня у «Книгу рекордів ТК «Буковель» буде зроблено два перших записи: про Різдвяну свічку, виготовлену з натурального воску, яка матиме висоту 2 м 12 см, та рекордний пряник «Миколайчик», який важитиме 112,05 кг. Ці незмінні атрибути урочистого дійства освячуватимуться Благочинним Вишгородського району, настоятелем церкви Бориса та Гліба отцем Димитрієм на місці Богоявлення в с. Демидів Вишгородського району Київської області.

Для приготування пряника використано: цукору – 18 кг, яєць-10 кг, маргарину 10к г, меду — 0,750 кг, корицю -2 кг, муку -30 кг, повидло — 20 кг, глазур -15 кг.

Гості ТК «Буковель» 19 грудня зможуть стати учасниками святкової зимової феєрії: разом зі святим Миколаєм запалити Різдвяну свічку та скоштувати медовий пряник «Миколайчик», який отримають від ангеликів за велінням шанованого нами Благодійника.

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути